Körkép a TE sportfelületeiről 
2021. augusztus 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztése a korábbi létesítmények elbontásának szakaszába jutott. A TE Csörsz utcai komplexumának építése jelenleg jó ütemben zajlik, a régebbi csarnokoktól viszont hamarosan búcsút vesznek a TE hallgatói és a TFSE sportolói. 

Dr. habil. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese, mint a TFSE működéséért felelős egyetemi vezető elmondta, hogy az átmeneti időszakot a Testnevelési Egyetem és a TFSE együttes erővel szeretné áthidalni, ezért is örömteli hír, hogy megkezdődik a Győri úti mobil röplabdacsarnok beruházása.

A csarnok a Testnevelési Egyetem területén, a Győri úti oldalon épül. A beruházást a TFSE röplabda szakosztálya tao forrásból finanszírozza, az önrészt a Testnevelési Egyetem biztosítja. A csarnok alkalmas lesz élvonalbeli röplabda-mérkőzések rendezésére, így a TFSE röplabda szakosztályának csapatai itt játszhatják hazai mérkőzéseiket. A tanítási idősávban a létesítmény az egyetemi gyakorlati órák helyszíneként funkcionál, mindemellett a TFSE röplabdacsapatai és egyéb szakosztályai veszik majd birtokba a létesítményt az edzések és mérkőzések alkalmával.

Körkép a TE sportfelületeiről

A kép illusztráció 

A beruházás munkaterülete már átadásra került, a létesítmény elkészülése 2021. november végére várható.

Emellett fontos hír, hogy megkezdődött a Testnevelési Egyetem velencei kampuszán a TFSE másik új beruházásának kivitelezése. A következő időszakban olyan strandsportpálya készül, amely a strandlabdarúgást, a strandkézilabdát és a strandröplabdát egyaránt kiszolgálja.

Az egyetemi modellváltást követően fontos, hogy a TFSE-vel, az egyetem kiemelt partnerével a következő időszakban minden formában megújításra kerüljön a majd 100 évre visszanyúló együttműködés.

Rakaczki Zoltán, a TFSE ügyvezetője hozzátette, hogy az egyesület és az egyetem sikeres együttműködésének eredményeként a velencei kampuszon 2020 decemberében már átadtak egy 20x40 méter területű műfüves labdarúgópályát, a jelenlegi fejlesztéssel pedig tovább bővül a tóparti komplexum sportfelület kínálata, amely több ponton is kapcsolódhat a Testnevelési Egyetem mindennapjaihoz. Az új területet a TFSE sportolói is használhatják a felkészülési időszakban, edzőtáborok helyszínként és az újonnan épülő strandpálya a jövőben otthont adhat más rendezvényeknek is: MEFOB-döntőknek, országos bajnokságoknak és bajnoki fordulóknak.

A nyár folyamán a strandlabdarúgó pálya munkaterületének átadása megtörtént. A beruházás 2021. augusztus végére készül el.

A beruházásért – amely a labdarúgó szakosztály tao forrásából valósul meg – a TFSE felel, az önrészt a Testnevelési Egyetem biztosítja.

Körkép a TE sportfelületeiről

A kép illusztráció 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!