A TFSE kézilabdázója is szerepel az Ifjúsági Olimpián
2018. október 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE-KSA kézilabdázója is részt vesz a Buenos Airesben zajló Ifjúsági Olimpián. Pintér Klaudia a strandkézilabda-válogatott tagjaként utazott el Argentínába, ahol október 8-án két sikerrel, elsőként az Amerikai Szamoa elleni győzelemmel már be is mutatkozott a magyar együttes. 

Az U18-as magyar női strandkézilabda válogatott legfőbb célja, hogy az ifjúsági olimpián a dobogó tetejére állhasson. A nagyszabású eseményt idén Buenos Airesben, Argentínában rendezik meg 2018. október 08-13. között, melyen részt vesz Pintér Klaudia is, aki jelenleg Dr. Ökrös Csaba vezetésével a TFSE-KSA női ifjúsági I. osztályú csapatában játszik. Klaudia már tavaly is meghívót kapott a magyar strandkézilabda válogatotthoz, ahol a Mauritiuson megrendezett U17-es Világbajnokság 1. helyezett csapat tagja volt. A sikér idén is folytatódott számára, mivel a Világbajnoki győzelem után Európabajnoki aranyéremmel is büszkélkedhet, hiszen a Montenegróban rendezett U18-as Európabajnokságot is megnyerték strandkézis lányaink.

A TFSE kézilabdázója is szerepel az Ifjúsági Olimpián

A lányoknál 12 csapat küzd az ifjúsági olimpiai címért. A magyar válogatott Tajvannal, Horvátországgal, Amerikai Szamoával, Mauritius-szal és Oroszországgal került egy csoportba, míg a B csoportban Hollandia, Argentína, Venezuela, Paraguay, Hongkong és Törökország küzd meg egymással.

A csoportmérkőzések után a 2 csoport első 3-3 helyezettje juthat be a középdöntőbe, ahol további 3 mérkőzés vár a továbbjutókra. Itt a már továbbjutott csapatok az egymás elleni pontokat vihetik tovább, s később az első négy helyezett juthat az elődöntőbe.

A TFSE kézilabdázója is szerepel az Ifjúsági Olimpián (Pintér Anita)

Pintér Anita a TFSE-t is képviseli Argentínában 

Ahogy írtuk: Már megkezdte szereplését a leány ifjúsági strandkézilabda válogatott a Buenos Airesben zajló Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Pinizsi Zoltán együttese Amerikai Szamoa ellen lépett pályára az első csoportmérkőzésén. Nem született meglepetés az első párharc során, a papírformának megfelelően, sima két szettes győzelmet aratott a világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmes magyar csapat. A Mauritius elleni találkozó sem tartogatott meglepetéseket, ellenfelünk hét percig gólképtelen volt (0-18), a folytatásban sem volt nehéz dolga Magyarországnak, így mindkét szettet magabiztosan nyerve, hibátlan teljesítménnyel vághatnak neki a folytatásnak a mieink.

Ifjúsági Olimpiai Játékok, Buenos Aires, Argentína, strandkézilabda (október 8-13.), nők

  • A-csoport: Magyarország, Tajvan, Horvátország, Amerikai Szamoa, Mauritius, Oroszország
  • B-csoport: Hollandia, Argentína, Venezuela, Paraguay, Hongkong, Törökország

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Október 8.
    • Magyarország-Amerikai Szamoa 2:0 (24:9) (18 : 4)
    • Mauritius-Magyarország 0:2 (2-26, 4-25)
  • Október 9.
    • 15:50 Magyarország-Oroszország
    • 20:20 Horvátország-Magyarország
  • Október 10.
    • 16:40 Magyarország-Tajvan

A magyar női ifjúsági válogatott csapat kerete: Benzsay Rebeka, Braun Laura Csenge, Gajdos Dorottya Fanni, Hadfi Gréta, Király Réka, Landi Gabriella, Léránt Sára, Mátéfi Dalma, Pintér Klaudia. Szövetségi edző: Pinizsi Zoltán

Forrás: MKSZ, keziszovetseg.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!