Kismartoni látogatás
2018. október 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kapcsolatfelvételt követően az együttműködés elmélyítése céljából találkoztak Eisenstadtban az ausztriai Pädagogische Hochschule és a Testnevelési Egyetem vezetői.

Kismartoni látogatás

A Testnevelési Egyetem képviseletében Prof. Dr. Hamar Pál, oktatási rektor-helyettes, Dr. Kádár Judit Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Rédli Andrea és Molnár Bianka nemzetközi koordinátorok 2018. október 11-én Dr. Sabine Weisz, rektorasszony (Pädagogische Hochschule) meghívására Erasmus Információs napon vettek részt az ausztriai Eisenstadtban.

A két intézmény már évek óta Erasmus partnerséget ápol egymással, melyet most magasabb szintre emelnek az érintett intézmények. Az „Erasmus Infotag” rendezvénye adott lehetőséget egy német nyelvű egyetemi bemutatkozásnak a külföldi hallgatók, valamint az egyetem munkatársai számára, mely során információt kaphattak a megújult kampuszról, oktatásról és hallgatói életről.

A nap második részében egyeztetésre került sor, amelyen a két felsőoktatási intézmény a korábban megkezdett tárgyalásokat folytatva a közös képzés kialakítására vonatkozó tartalmakra tért ki.

A rektorasszony, a meghívott osztrák közoktatásban dolgozó vezetők, tanárok és a burgenlandi közoktatásért felelős munkatársak a megbeszélés során az együttműködés fejlesztésében állapodtak meg. A tárgyaláson a kétoldalú kapcsolat a partnerek első lépésként 2019 márciusában szakmai bemutató nap és workshop előkészítésében egyeztek meg, ahol a leendő képzés részleteinek tisztázására is sor kerülhet.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!