National Taiwan Normal University (NTNU)
2018. november 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tízfős tajvani delegációt látott vendégül a Testnevelési Egyetem (TE) vezetősége és a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága. A több éve komoly kapcsolatnak tekinthető National Taiwan Sport University (NTSU) révén kerültünk összeköttetésbe a National Taiwan Normal University (NTNU) koordinátorával idén nyáron.

National Taiwan Normal University (NTNU)

Megkeresésük elsődleges célja egy a két egyetem közötti hosszú távú szakmai együttműködés kialakítása, melyről Dr. Sterbenz Tamás általános rektor-helyettessel tárgyaltak. Dr. Lacza Gyöngyvér, a Rekreáció Tanszék szakfelelőse szakmai beszélgetéseket folytatott a képviselet tagjaival. A vendégek között volt az egyetem korábbi rektora Kuo-En Chang, aki szakmai tudásával és kapcsolatrendszerével még most is aktívan segíti kollégáit. A vendégek megtekintették egyetemünk központi épületét és a campus épülő részeit.

A nap folytatásaként Dr. Lacza Gyöngyvér mellett Füstös Fanni és Rédli Andrea nemzetközi koordinátorok részt vettek azon a vacsorán, melyet a Tajpeji Képviseleti Iroda osztályvezetője, Albert C.W. Chang úr hívott össze a küldöttség tiszteletére. Lawrence Shao-Hsi Chang, a Testnevelési Tanszék professzora meghívta egyetemünk küldöttségét egy 2019 tavaszán Tavjanban megszervezésre kerülő sporttudományos konferenciára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!