Vezetői delegáció látogatása a Pekingi Sportegyemről
2018. december 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Pekingi Sportegyem vezetői delegációját fogadta a Testnevelési Egyetem vezetősége és a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága. Az 5 fős kínai küldöttség az intézményeink között fennálló több mint 15 éves együttműködés megújítására, új lehetőségek felkutatására és egyeztetésére érkezett.

Vezetői delegáció látogatása a Pekingi Sportegyemről

Gao Feng rektorhelyettes a beszélgetések során kiemelte, hogy mindkét egyetem a maga országában a legjobb, világszínvonalú intézmény és számos közös ponton egyeznek küldetéseink és jövőképünk. Hasonló elképzelésik közül elsősorban az Egészséges Kína programjukat, valamint a közösségi sport fontosságát emelte ki, melyeknek magyarországi megfelelőit Mocsai Lajos rektor is felvetette beszéde során.

A kínai rektorhelyettesnek nem ez volt az első látogatása a Testnevelési Egyetemen, korábbi ittléte során már megismerkedett egyetemünk örökségével és misszóiról, amelyekről hazatérve beszámolt a Beijing Sport University vezetőségének is. Megjegyezte, hogy sok pozitív változást lát a Testnevelési Egyetemen több szempontból is, és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli, újabb együttműködési megállapodással megerősített kooperáció híd lehet a két nemzet között. Az intézményeink közötti új megállapodást, mely magába foglal rövid, közép és hosszú távú terveket is, Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Dr. Gao Feng rektorhelyettes írta alá. A konzultáció során felmerült többek között a két egyetem közös nemzetközi kreditmobilitási pályázatának tartalmi előkészítése, közös kutatási tervek megszervezése és a kínai egyetem kezdeményezésére egy összetett, 10 hónapos budapesti csereprogram egyeztetése is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!