Nagy siker volt a Mozgás Éjszakája
2019. június 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt hét végén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Mozgás Éjszakáját a Műegyetem Rakparton. A program szombat este fél 9-kor kezdődött, s egészen vasárnap hajnali négy óráig tartott. Mint minden évben, az idén is óriási siker volt a rendezvény, csaknem húszezren vettek részt rajta.

Nagy siker volt a Mozgás Éjszakája

A Testnevelési Egyetem szokás szerint markáns szerepet játszott a lebonyolításban, hiszen szakmai és stratégiai partner a szervezésben. Az úszást leszámítva a teljes sportági szervezés szakmai megvalósítása a TE feladatköre, egyetemünk Rekreáció Tanszékének munkatársai ismét kitettek magukért.

„Mintegy százötven segítőnk volt, többségük a Testnevelési Egyetemről – mondta megkeresésünkre dr. Lacza Gyöngyvér, a Rekreáció Tanszék egyetemi docense. – Ami magát a rendezvényt illeti, nos, örömmel újságolhatom, hogy az idén is nagy sikert aratott, összesen tizenhét sportágat próbálhattak ki az érdeklődők. Új sportág volt ezúttal a spinning, valamint a gyaloglás, melyet éjszaka a csodálatos Gellérthegyen bonyolítottuk le. Az Ötpróba része volt továbbá az úszás, arra a Tüske-csarnokban került sor, no meg a kerékpározás is, amely minden évben az egyik csúcspont, hiszen a kivilágított, gyönyörű Budapesten tekerhettek tizennyolc kilométert a résztvevők.”

Szombat este, az Egyetem részéről dr. Lacza Zsombor, egyetemünk tudományos rektorhelyettese nyitotta meg az eseményt, és attól a pillanattól kezdve valamennyi résztvevő számára a mozgás, a sportolás volt a legfontosabb.

Mi mást is mondhatnánk, mint hogy jövőre veletek ugyanitt!

fotó: Lacza Zsombor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!