A legendás Mark Spitz a Testnevelési Egyetemen!
2020. január 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Edzők Társasága, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Testnevelési Egyetem az edzői továbbképzéssel párhuzamosan péntekre nyitott délutánt szervez a TE Athén termében, A siker útja című konferencia díszvendége a napokban hazánkba érkezett, kilencszeres olimpiai bajnok úszó, Mark Spitz lesz.

A legendás Mark Spitz a Testnevelési Egyetemen!

A délután három órakor kezdődő eseményen elsőként a legendás sportoló tart előadást munkásságáról, tapasztalatairól, valamint magáról a motivációról, s mindarról, amire a legjobb edzőknek szükségük lehet.

Ezt követően Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Magyarország legeredményesebb kézilabda edzője, majd dr. Sós Csaba, az Úszás és Vízi Sportok Tanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya ad elő.

"A három órakor kezdődő eseményt megelőzően a rektori hivatalban fogadom Mark Spitzet és a küldöttséget – mondta megkeresésünkre Mocsai Lajos. – Jelentős érdeklődés mutatkozik az előadásokra, amelyek egyenként félórások lesznek. Ami engem illet, az edzői személyiség és a teljesítmény kapcsolatáról beszélek majd.”

Utána Sós Csaba A magyar úszósikerek titkai: sajátos filozófia címmel tart előadást.

„Nagyon örülünk, hogy Mark Spitz személyében ekkora világklasszis érkezik hozzánk – mondta a TE tanszékvezetője. – Előadásomban a magyar úszósport egyedi, sajátos filozófiáját tervezem bemutatni."

A február 10-én a 70. születésnapját ünneplő Mark Spitz az 1968-as mexikóvárosi olimpián két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet, míg az 1972-es müncheni játékokon hét aranyérmet nyert.

A pénteki rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz van kötve. Jelentkezni január 16-án 12 óráig lehet a MET honlapján.

Mindenkit szeretettel várunk!

fotó: Vinod Divakaran

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!