Dr. Rácz Levente a NEKA vezető erőnléti edzője
2020. október 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Kineziológiai Tanszékének megbízott vezetője, dr. Rácz Levente a jövőben vezető erőnléti edzőként segíti a Nemzeti Kézilabda Akadémián folyó munkát. Az elismert szakember tudományos alapokon nyugvó módszerei minden bizonnyal nagyban hozzájárulnak a felnőtt és korosztályos csapatok sikeres szerepléséhez, illetve az utánpótlásképzéshez.

A női kézilabda NB I újonca, a szinte kizárólag utánpótláskorú játékosokra építő Boglári Akadémia-SZISE – amely a legutóbbi idényben még az NB I/B Nyugati csoportjában vitézkedő Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a 2019/2020-as szezonban NB I-s SZISE közös csapata – legújabb erősítése nem egy játékos, hanem egy kiváló szakember. Dr. Rácz Levente, a TE Kineziológiai Tanszékének megbízott vezetője Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora, a NEKA ügyvezető igazgatója felkérését elfogadva „igazolt” a Balaton-partra. 

Dr. Rácz Levente a NEKA erönléti edzője lett

Rácz Levente munkában (Forrás: neka.hu)

A Boglári Akadémia-SZISE eddig remekül helytállt a világ egyik legszínvonalasabb női kézilabda bajnokságában: hat mérkőzéséből kettőt megnyert, aminek köszönhetően a 8. helyen áll a 14 csapatos mezőnyben. A bogláriak célja, hogy megvessék lábukat a legjobbak között, ehhez pedig a csapat utánpótlásbázisaként szolgáló NEKÁ-nak színvonalas szakmai stábra lesz szüksége.  

Persze túlzás állítani, hogy az elismert szakember kizárólag a felnőtt csapat sikeréért dolgozik, hiszen a NEKÁ-n bőven akad tennivaló a korosztályos csapatoknál is. Amint az akadémia honlapjának adott interjúból kiderül, dr. Rácz Levente komoly felelősségnek tekinti új feladatát, és objektív, tudományos módszerek alkalmazásával szeretné segíteni az utánpótláskorú játékosok képzését.

A megbízott tanszékvezető elmondta, nem ismeretlen számára a balatonboglári közeg, hiszen az akadémia vezetőivel és edzőivel évek óta kitűnő kapcsolatot ápol. Mint kiderült, Mocsai Lajos szakmai igazgatóval és Mocsai Tamás ügyvezetővel régóta beszélgettek arról, hogyan tudna bekapcsolódni a NEKÁ-n zajló szakmai munkába. Dr. Rácz Levente nem idegenek közé csöppen, hiszen a stábban dolgozók többségét – kollégaként vagy tanítványként – korábbról ismeri.

A középiskolai testnevelő tanári, szakedzői és erőnléti edzői képesítéssel is rendelkező szakember leszögezte: küldetése a tehetséggondozás és tehetségmenedzsment, amelynek működtetése ma már elképzelhetetlen a megfelelő sporttudományos módszerek alkalmazása nélkül.

Dr. Rácz Levente elárulta: az akadémián nemcsak a játékosok hosszú távú tehetséggondozása a cél, hanem szembenézés a napi szintű kihívásokkal is, mint amilyen a helytállás a különböző korosztályos és felnőtt bajnokságokban.

További sok sikert kívánunk a szakembernek!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!