Nemzetközi konferencián adott elő a TE több oktatója
2020. október 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem több neves oktatója, tanszékvezetője is szerepelt a CoachSG elnevezésű virtuális nemzetközi edzőkonferencián, amelyet október 20. és 22. között rendeztek meg. Egyetemünket Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, egyetemi docens, Prof. Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár, Dr. Ökrös Csaba, a Sportjáték Tanszékének vezetője valamint Prof. Dr. Géczi Gábor, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője képviselte.

A koronavírus-járvány miatt idén számos rangos nemzetközi konferencia is a virtuális térbe szorult, és nem történt ez másképp a szingapúri rendezésű edzőkonferenciával, a CoachSG 2020-szal sem, amely csütörtökön ért véget.

Nemzetközi konferencián adott elő a TE több oktatója

Dr. Habil. Sterbenz Tamás és Prof. Dr. Géczi Gábor Nyerges Mihály professzor úr emléktáblájánál 

A Testnevelési Egyetemet óriási megtiszteltetés érte, hiszen négy kiváló oktatója is megoszthatta tudását a résztvevőkkel. Október 20-án, kedden Dr. Géczi Gábor tartott másfél órás előadást a Hosszú távú gondolkodás szükségszerűsége a sportban címmel. Mint megtudtuk, az ebben az idősávban lezajlott programok közül ez volt a legnézettebb.

A rendezvény második napján Ökrös Csaba, Radák Zsolt és Sterbenz Tamás beszélt az európai sportoktatás szerepéről egy hatvanperces vitafórum keretén belül. Ennek apropója, hogy Szingapúr és Magyarország ötven évvel ezelőtt vette fel a sportdiplomáciai kapcsolatot egymással, ezért a helyi magyar konzulátus munkatársai nagyon sokat segítettek a konferencia szervezésében, létrejöttében. 

A szekción – amelyet az interneten több százan követtek figyelemmel – dr. Radák Zsolt a fáradtságról, dr. Sterbenz Tamás a döntéshozatalról, míg dr. Ökrös Csaba a kézilabdáról adott elő röviden. Oktatóink a magyar sport jelenlegi helyzetéről is tájékoztatták a hallgatóságot. Érdekesség, hogy a vitafórumot az egyetem korábbi hallgatója, a Szingapúrban élő korábbi kétszeres világbajnok kajakos, Babella Balázs moderálta.   

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!