Hamar teljesült Juhász Roland kívánsága
2020. november 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar-labdarúgó válogatott csütörtökön Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen 2–1-re legyőzte Izlandot, és ezzel kijutott a jövő évi, részben magyar társrendezésű kontinenstornára. Juhász Roland, a Testnevelési Egyetem korábbi sportszervező hallgatója, aki az elmúlt 15 év egyik legjobb magyar futballistájaként négy éve ott volt az Európa-bajnokságon, a meccs közben sem aggódott a magyar válogatottért. 

Az egykori 95-szörös válogatott labdarúgó természetesen nem hagyhatta ki a sorsdöntő, csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzést, ám sok szurkolótársával együtt ezúttal ő is csak televízión nézhette, ahogy a magyar válogatott kivívja az Európa-bajnoki szereplés jogát Izland legjobbjai ellen.

„Lehet, hogy furcsán hangzik, de a meccs előtt egyáltalán nem aggódtam a csapatért – mondja az MTK, az Anderlecht és a Videoton korábbi kiválósága. – Egyszerűen tudtam, hogy sikerül kijutnunk az Eb-re, méghozzá azért, mert az elmúlt időszakban nagyon magabiztosan és megnyugtatóan játszott Marco Rossi együttese. Az olasz mester kitűnő munkát végzett, hamar megtalálta a közös hangot a csapattal, és arra is rájött, milyen taktika fekszik leginkább a fiúknak. Bár a mérkőzés első félidejében nem játszottunk jól, öröm volt látni, ahogy fokozatosan átvesszük az irányítást, aminek köszönhetően a végére felőröltük ellenfelünket. A csapat mentalitásáról mindent elárul, hogy miután kiegyenlített, tovább harcolt azért, hogy még a rendes játékidőben megfordítsa a találkozót.”

Sokunkban megfogalmazódik a kérdés, vajon milyen érzések törnek fel egy olyan válogatott játékosban, aki korábban – egész pontosan 2016-ban – sportolóként élte át, mit jelent kijutni az Európa-bajnokságra, és milyen a kontinens legjobbjai ellen játszani.

Hamar teljesült Juhász Roland kívánsága

Juhász Roland a 2016-os csapat tagjaként az MLSZ oldalán (Fotó: mlsz.hu) 

„Őszintén szólva, már lezártam a múltat. Ennek ellenére természetesen rendkívül boldog voltam a találkozó végén, de amikor abbahagytam a futballt a válogatottban, eszembe jutott, egyszer szurkolóként is át szeretnék élni egy olyan nagyszerű élményt, mint amilyet válogatott játékosként tapasztaltam meg a kétezertizenhatos Európa-bajnokságon. Úgy érzem, teljesült a kívánságom” – nyugtat meg mindenkit Juhász Roland. 

A korábbi labdarúgó érdeklődésünkre azt is elmondta, nagyon sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt legjobbjainknak üresen tátongó lelátók előtt kellett ünnepelniük a kijutást, ám biztos benne, hogy jövő nyáron a Puskás Arénában telt ház előtt fogadhatják a franciákat és a portugálokat.

Hamar teljesült Juhász Roland kívánsága (Szoboszlai Dominik)

Szoboszlai Dominik  győzelmet jelentő gólját ünnepli az Izland elleni találkozó 92. percében (Forrás: MLSZ Twitter)

Juhász Roland végül kitért korábbi egyetemi tanulmányaira is. Mint említettük, egy időben sportszervező szakos hallgatóként látogatta az órákat a Testnevelési Egyetemen.       

„Sajnos nem tudtam összeegyeztetni tanulmányaimat a hivatásos sporttal, így csak elkezdeni tudtam az egyetemet, befejezni – egyelőre – nem. Pedig nagyon kellemes emlékeket őrzök azokról az időkről: az órák, amelyeket látogattam, rendkívül érdekesek voltak. Annyira megtetszett az egyetem légköre, hogy másokat is ösztökéltem arra, jelentkezzenek a TE-re. Ami engem illet, még nem tettem le arról, hogy diplomát szerezzek. Miután rendeződnek a dolgaim, minden bizonnyal újra visszaülök az iskolapadba, ám ezúttal teljesen más hozzáállással” – zárta a beszélgetést „Roli”.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!