Extra teljesítmény, extra lehetőség
2021. február 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Decemberben a törökországi Mersinben rendezték meg a tornászok Európa-bajnokságát, és bár a pandémia miatt nem volt teljes a mezőny, a mieink vállalták az indulást, és ragyogó eredményeket értek el. A jó eredményeknek egyértelműen pozitív hatásai vannak, mondta el Kalmár Zsuzsanna, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője.

Extra teljesítmény, extra lehetőség

A férfi- és a női csapat egyaránt bronzérmes lett, az olimpiai kvótát már korábban megszerző Kovács Zsófia ugrásban és felemás korláton aranyérmet szerzett, Székely Zója pedig második lett felemás korláton. Egy szó, mint száz, a felnőtteknél és a junioroknál egyaránt kitettek magukért a magyar versenyzők. Külön ki kell emelnünk Kiss Balázst és Balázs Krisztiánt, akik a Testnevelési Egyetemre járnak: Kiss Balázs tagja volt a bronzérmes férficsapatnak, míg Balázs Krisztián a junioroknál első lett nyújtón, csapatban pedig második. Egy szó, mint száz, a felnőtteknél és a junioroknál egyaránt kitettek magukért a magyar versenyzők.

„Az eredmények értékéből semmit sem von le a mezőny hézagossága, mert a gyakorlatok minden körülmények között extrák voltak – mondta érdeklődésünkre Dr. Kalmár Zsuzsanna, a Testnevelési Egyetem Torna RG, Tánc és Aerobik Tanszékének vezetője, aki nemzetközi bíróként tevékenykedett az Európa-bajnokságon, a felemás korlátnál pedig ő volt az egyik vezető bíró. – Azzal, hogy csapataink és versenyzőink vállalták az indulást, pozitív és követendő példával álltak elő fiataljaink előtt. Női csapatunk sikerének súlyát az is jelzi, hogy az Év sportolója gálán a Magyar Sportújságírók Szövetsége a második helyre rangsorolta a csapatok kategóriájában, mi több, Kovács Zsófia egyéniben második lett a voksoláson. Örömteli tornászaink teljesítménye és hozzáállása, nagyon sok van bennük.”

Kalmár Zsuzsanna hozzátette: munkássága elismeréseként meghívást kapott a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpiára, amelyen nemzetközi bíróként dolgozik majd.

„Örömmel újságolom, hogy Draskóczy Imre, a magyar tornászválogatott szövetségi kapitánya a tavaszi félévtől kezdődően külsős oktatóként nappali és levelező szakon egyaránt részt vesz a Testnevelési Egyetem mesterképzésén” – árulta el végezetül Kalmár Zsuzsanna.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!