Választható gyalogos túranapok
2020. augusztus 3.Rekreáció Tanszék

A választható gyalogos túranapok időpontja:2020. október 24-25. (szombat, vasárnap). Minimum létszám: 12 főMaximum létszám: 50 fő.

Választható gyalogos túranapok

Puhány, kreditvadász kalandorok kérem kíméljenek meg és ne jelentkezzenek erre a kurzusra! Teljesítménytúra a program és a menettempó. Mindenki az egész túra alatt teljes csomagját cipeli. Felesleges dolgokat nem érdemes hozni.

A kurzus költsége: 9 000 forint, amely tartalmazza a szállást, éttermében a vacsorát és másnap a reggelit, továbbá a térképeket és a GPS-készülékek betanítását, üzemeltetését.

Szálláshely: Kossuth Panzió, Sátoraljaújhely, Török utca 1. Ágyneműt kapunk, törülközőt nem.

Étkezés: Szombat este többfogásos vacsorát, vasárnap reggelit kapunk. Az esetleges betegségekből adódó étkezési igényeket (érzékenység, intolerancia) kérem időben jelezzétek a túravezető tanárnak. A szombati és vasárnapi túra közbeni étkezésre saját csomag elkészítését kérjük önállóan.

Utazás:

  • A vasúti menetrendhez igazodva tervezünk, az első napi túra Sárospatakról indul és másnap Sátoraljaújhelyre érünk vissza.
  • Az utazás költségeit mindenki maga állja és maga veszi meg jegyét (amely 50 %-os kedvezménnyel fejenként oda-vissza vonattal kb. 5600 Ft + gyorspótjegy).
  • Odaút: Budapest Keleti pu-6,00  (Sátoraljaújhelyi vonat) – érkezés Sárospatakra 9,55 (6,30 Rákóczi Intercity (IC) Miskolcon 8,27 utoléri ugyanezt a vonatot, átszállás után 8,38-kor indul tovább Sárospatakra)
  • Visszaút: Sátoraljaújhely- Budapest Keleti. 14,50- érk 18,30 IC; 15,50- érk 20,00;  16,50 – érk. 20,30 IC
  • Telekocsik használata esetén 9 perces vasúti menetidővel kell számolni Sátoraljaújhelytől- Sárospatakig. A vasútállomás közelében az előző napon ingyenes parkolóban hagyhatók a járművek.

Részvételi feltételek:

  • A kurzust a 2020-as tavaszán elmaradt programra jelentkezett hallgatók vehetik fel az első határidőig.
  • Ezt követően a maradék helyekre az osztatlan tanárképzés II. évfolyam hallgatóinak nyitunk jelentkezési lehetőséget.
  • A kurzusra a tavaszi elmaradt hallgatóknak az első határidőig 2020. augusztus 23. éjfélig Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írt jelentkezéssel lehet helyet biztosítani, nekik a Rekreáció Tanszék veszi föl a Neptun rendszerbe a tárgyat.
  • Ezt követően a maradék helyeknek megfelelően kerül meghirdetésre a kurzus a neptunban.
  • Mindkét jelentkező csoport számára kiírásra kerül az önköltség a neptunon keresztül.
  • Azok a hallgatók, akik a kurzust a korábbi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, amennyiben marad szabad hely, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.

A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat: osztatlan tanárképzésben „természetjáró túra” illetve többi szakon „gyalogos túranapok” néven a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott kreditért.

A tárgy regisztrálása a Neptunban

A túra teljesítése után a jegybeírás megtörténik. Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat,”aláírás megtagadva” bejegyzést kapnak. Figyelem: A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges, a befizetett összeg nem jár vissza, (mert más elől veszi el a helyet, a szálló pedig számít a vendégekre).  A függő befizetések teljesítése nélkül nem kezdhető meg a következő félévi vizsgázás sem.

Tervezett program

  1. nap: Sárospatak vasútállomás 10,00 – Sárospatak városnéző kör–szőlők mentén a Megyer-hegyre –Tengerszem – Károlyfalva – Rákóczi fa – Csonka kút – Bányi nyereg – Szár-hegy – Sátoraljaújhely Kossuth Panzió (21 km, 549m szintemelkedés)
  2. nap: Sátoraljaújhely Kossuth Panzió – Május kút – Sátor-hegy nyereg – Borz-hegy – Bornemissza forrás – Rudabányácska – Hármas–kúti völgy ; visszafelé Magas-hegy térképen (tájékozódási gyakorlat) – sípályák –le a városba – Sátoraljaújhely eldugott értékei szakavatott vezetővel – Sátoraljaújhely vá. (előzetes adatok: 16,3 km, 560 m szint)

Üdvözlettel: Dr. Dosek Ágoston túravezető

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!