Taroltak a TE csapatai az egyetemi kézilabda-bajnokság döntőjében
2021. június 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kitűnően szerepeltek csapataink a Győrben rendezett kézilabda MEFOB hatos döntőjében: női és férfi együttesünk is elhódította a bajnoki címet.

Taroltak a TE csapatai az egyetemi kézilabda bajnokság döntőjében

fotó: Frigyesi Szandra

Már az első játéknap sikerrel zárult a Testnevelési Egyetem (TE) csapatai számára az egyetemi kézilabda-bajnokság (MEFOB) Győrben rendezett hatos döntőjében. Az elődöntő során lányaink a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) és a Széchenyi István Egyetemmel (SZE) kerültek egy csoportba, és mindkét mérkőzésüket magabiztosan megnyerve bejutottak a keddi döntőbe: a BME-t 40–19-re, a győrieket 49–14-re múlták felül. Hasonlóan jól szerepelt fiúcsapatunk az elődöntő két mérkőzésén, hiszen a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) 38–18-ra, a Neumann János Egyetemet (NJE) 46–27-re győzte le, s így szintén kiharcolta a keddi fináléba jutást.

A nők aranycsatájának első félideje már jóval szorosabb küzdelmet hozott, mint az elődöntők mérkőzései: Herbert Krisztián lányai nem túl megnyugtató, mindössze egygólos előnnyel vonultak a szünetre az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) ellen, a második félidőben azonban feltették az i-re a pontot, és 32–27-re győztek.

A keddi játéknap utolsó összecsapásán férfi együttesünk feltette a koronát a TE csapatok idei remek szereplésére: Datzuk Péter fiai ugyanis 34–28-ra legyőzték a Debreceni Egyetemet (DE), így egyetemi bajnoki címet ünnepelhettek.

Hab a tortán, hogy a férfi torna gólkirálya a TE-s Halász Levente (34 gól) lett, míg a legjobb edző díjat Herbert Krisztián (női csapat) és Datzuk Péter (férfi csapat) érdemelte ki.

Mindkét csapatnak szívből gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!