Béres Sándor: két sportág, három aranyérem
2023. június 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A közelmúltban dr. Béres Sándor az Atlétika tanszék tanszékvezető egyetemi docense két sportágban ért el országos bajnoki címet. 

A fedettpályás master atlétikai ob-n 60 m és 200 m-es síkfutásban ért elsőként célba, előbbiben alig 0,01 mp-el maradt el a korosztályos országos csúcstól.

A másik sportág a sportlövészet, pontosabban a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség által kiírt IPRF (International Federation of Field and Long Range Shooting) szakág, melyben ugyancsak sikerült az országos bajnoki címet elérnie.  

Az első eredmény – elmondása szerint – a több mint 40 éves aktív, edzéssel töltött atlétikai pályafutásának eredménye, míg a lövészetben elért siker a hozzávetőleg 3 év gyakorlás, az egyedi, speciálisan a szakág igényeire fejlesztett lőszer töltésének, illetve elsősorban a téma tudományos kutatásának hozadéka. E kutatások megtalálhatóak a Researchgate-n is (tanulmány No1. , No2.). Az Egyesült Államokban, valamint a skandináv országokban ennek a sportágnak nagy hagyománya van. Nem véletlen, hogy a tavaly Franciaországban megrendezett IPRF világbajnokságot ezek az országok uralták. A világbajnokságon egyelőre a középmezőnyben, a közép-európai bajnokságokon első hatban szereplő szakember tapasztalatait a közelgő, Magyarországon rendezendő Európa-bajnokságon (2023. október Kisbér-Hánta) igyekszik majd kamatoztatni. Atlétikával kapcsolatos érdeklődését a fedett pályás időszak után az idén szintén hazánkban sorra kerülő atlétika világbajnokság köti le.

Béres Sándor két sportág három aranyérem

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!