Ünnepnap
2016. július 10.Admin

Az idén is látványos, nagyszabású ünnepség keretében rendeztük meg a MOM Sportban a diplomaátadót szombaton. Beszédében Mocsai Lajos, a TE rektora emlékezetes útravalóval látta el hallgatóinkat, hangsúlyozva, hogy a velünk született vagy örökölt tehetség mellett a szorgalom és a tanulás iránti vágy is nélkülözhetetlen a siker felé vezető úton. Dr. Zoltayné dr. Paprika Zita dékán asszony a Corvinus Egyetem nevében tartott rövid köszöntőt és gratulált a friss diplomázóknak.

Pódiumra lépett Neszmélyi Emil végzős hallgató is, aki májusban első magyarként északról, a hegymászók által jóval veszélyesebbnek vélt útvonalon jutott fel a Mount Everest 8848 méter magas csúcsára. Emil azért jött tanulni az edzőképzésünkre, hogy a TE oktatói segítségével készüljön erre az embert próbáló tettre, és most a Mount Everestet megjárt zászlót – köszönetképpen – bekeretezve, ünnepélyes keretek között átnyújtotta rektor úrnak és az egyetemnek.

Ezt követően a Mesteredző-díjak átadása következett. Hagyománnyá vált, hogy a Magyar Edzők Társasága (MET) ekkor adja át kitüntető címeit azoknak a magas színvonalon dolgozó edzőknek, akiket az Edzői Bizottság arra méltónak ítél. A díjakat Molnár Zoltán, a MET elnöke, Kemény Dénes alelnök, háromszoros olimpiai bajnoki vízilabda szövetségi kapitány, valamint Fábián László, a MOB sportigazgatója adta át a díjat kiérdemlő edzőknek. A diplomaátadó keretében a Magyar Edzők Társasága elnöksége a Mesteredzői Kollégium javaslata alapján Mesteredző-díjat adományozott Feczer Viktornak (parasport), Széplaki Pálnak (lovassport) és Telegdi Attilának (rövidpályás gyorskorcsolya), Életműdíj kitüntetésben részesítette Bátor Vilmost (kosárlabda), Katona Gézát (birkózás), Kiss Lászlót (evezés) és dr. Tim Gábort (vízilabda), az év edzőjének választotta Plagányi Zsoltot (úszás, Cseh László edzője), továbbá az év szövetségi kapitányának választotta Bíró Attilát (női vízilabda).

Az idén tavasszal két PhD hallgató védte meg doktori disszertációját, így az ő felesketésükre és avatásukra is most került sor, amelyet dr. Hamar Pál, a Doktori Tanács alelnöke vezetett le. Ekanem Bálint, a TF-műhely tagjának éneke után következett a diplomaosztó. Michl Dorottya végzős testnevelő-edző szakos hallgató olvasta elő az eskü szövegét, majd a hallgatókat szakok szerint szólította a moderátor, akik egyesével járultak rektor úr elé, hogy átvegyék jól megérdemelt diplomájukat. Végül Cselényi Viktória MSc rekreáció szakos hallgató búcsúzott a végzősök nevében, köszönetet mondva az intézménynek, a tanároknak és szüleiknek, valamint felelevenítette az elmúlt évek emlékezetes pillanatait is.

Az Alumni Iroda vezetője, Heintz Bernadett alumni tagoknak fogadta a hallgatókat, majd a TF-műhely tagja, Tóth Mercédesz Laura a Time to say goodbye című számra előadott tánccal búcsúztatta a hallgatókat.

{phocagallery view=category|categoryid=17|limitstart=0|limitcount=0}

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!