A Fradi ellen folytatódhat a budafoki tündérmese
2017. április 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációsan szerepel a labdarúgó Magyar Kupában a harmadosztályú Budafok, amely az egyaránt NB I-es Ferencváros, Vasas és Mezőkövesd mellett bejutott a legjobb négy közé. A budafoki együttest Prukner László, a TF kancelláriájának ügyvivő szakértője irányítja, aki edzői pályafutása során előzőleg a Kaposvárnál, a Ferencvárosnál és a Zalaegerszegnél volt NB I-es szakmai igazgató.

Budafoki tündérmese (Prukner László)

A tréner jelenlegi csapata a kupamenetelés során két másodosztályú gárdát is elbúcsúztatott (a Szegedet, valamint legutóbb a Sopront), mi több, az NB I-et vezető, és az aranyéremre a legnagyobb eséllyel pályázó Videotont is kiejtette útközben!

Hol a határ?

"Lépésről lépésre kell haladni – mondta megkeresésünkre Prukner László, aki 30 éve testnevelő tanár, nem mellékesen mesteroktató a TF-en. – Edzői karrierem egyik fontos eredménye a mostani kupaelődöntő, jóllehet annak idején a Kaposvárral is voltam négy között, igaz, az NB I-es csapat volt. Ami a munkát illeti, a feladat megoldása szempontjából számomra mindegy, hogy első vagy harmadosztályú együttest irányítok, mert a munkához ugyanúgy állok hozzá. Az eredményességet jelentősen meghatározza a kiválasztás, jelesül az, hogy belülről motivált játékosokkal töltsük fel a keretet, hiszen őket könnyebb munkára fogni és kívülről motiválni."

A Budafok nem csupán a Magyar Kupában vitézkedik, vezeti ugyanis csoportját az NB III-ban, úgyhogy igencsak fontos kétfrontos csatát vív.

"Az elsődleges célunk az osztályváltás, vagyis a másodosztályba jutás – folytatta Prukner László. – A háttér biztosítva van az egyesületnél, amely a nézőket is igyekszik a lelátóra csalogatni, minden hazai meccsünkre ingyenes a belépés. A Sopron elleni kupanegyeddöntő első, budafoki felvonásán körülbelül ezerötszázan voltak, remélem, jó néhányszor futballozhatunk még ennyi, esetleg még több szurkoló előtt."

Ami azt illeti, van látnivaló a Promontor utcai stadionban!

Aztán pénteken reggel jött a ráadás, miután a BMTE a sorsolásnál megkapta a Ferencvárost, ami azt jelenti, hogy több játékos és maga a vezetőedző, Prukner László is korábbi klubja ellen játszhat egy (összesen kettő) reflektorfényben lévő meccset. És most nem a Groupama Aréna világításra, hanem az országos érdeklődésre gondolunk. Mellesleg: a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé jutó csapatból egyedül a budafokiak szakmai munkáját írányítja magyar edző. A TF mesterokatatója.  

MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ
Vasas – Mezőkövesd
Ferencváros – Budafok (NB III)

Az elődöntő első mérkőzését április 26-án (szerda), a visszavágókat május 17-én (szerda) rendezik meg. A döntőre május 31-én (szerda) kerül sor, a Groupama Arénában. Csak képzeljük el, hogy... :-) 

 

fotó: Budafoki MTE/Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!