Labdarúgó kerekasztal a TF-en
2017. április 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium szervezésében valósult meg hagyományteremtő céllal 2017. április 18-án este az első labdarúgó kerekasztal a Testnevelési Egyetemen. A meghívottak között volt Juhász Roland 95-szörös válogatott labdarúgó, aki a nyári Európa-bajnokságot követően vonult vissza a nemzeti csapattól, de még a Videoton FC színeiben aktív labdarúgó, illetve Mátyus János korábbi válogatott játékos, aki jelenleg edzőként éli mindennapjait.

Labdarúgó kerekasztal a TF-en

A beszélgetés moderátora Prukner László az egyetem mestertanára volt, aki elsősorban a szép számban megjelent hallgatóságot bíztatta, hogy tegyék fel szakmai kérdéseiket a vendégek részére. Az est interaktív jellegét jól jellemzi, hogy még két óra elteltével is bőven akadt, aki kérdést intézett volna a meghívottaknak. A beszélgetés elsősorban a nyári Eb, a magyar labdarúgás jelenlegi helyzete és kettős karrier témában zajlott, amihez a vendégek kiválónak bizonyultak, hiszen Juhász Roland jelenlegi, Mátyus János pedig a TF korábbi hallgatója. A hallgatóság első kézből kaphatott információkat a nemzeti csapat öltözőjéből, a Franciaországban átélt hatalmas élményről, illetve a külföldi bajnokságokban működő klubok életéről. A közönségben minden tanuló megtalálhatta a számára érdekes részleteket a beszélgetésben, de azok is, akik nem a Testnevelési Egyetem hallgatójaként voltak jelen az eseményen.

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium tagjai remélik hogy a jövőben még nagyobb érdeklődésre számot tartó előadásokat szervezhetnek az egyetem polgárainak.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!