Remekül sikerült a chichesteri csereprogram
2011. július 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június végétől két héten keresztül a TF-en vendégeskedett a Chichesteri Egyetem húsz hallgatója. A testnevelői tanári szakos diákok a két intézmény közötti első csereprogramban vettek részt.

Chichesteri csereprogram 2011

A 6 lány és 14 fiú olyan sportágakba kóstolhatott bele itt, amelyeket egyetemükön alig-alig vagy egyáltalán nem oktatnak. Így az első héten Kemény Fecsó bácsi vezetésével vízilabdáztak, Patócs Ákos vívni tanította őket, és belekóstoltak atlétikai számokba is Vágó Béla csapatának vezetésével.

A második héten az atlétika mellé társult a birkózás, valamint Ökrös tanár úr kézilabdaedzései. Utóbbiaknak különlegesen magas színvonalat adott Szamoránsky Piroska válogatott játékos, egyetemünk hallgatójának jelenléte. A brit diákok azon kívül, hogy a hét öt napján hősiesen végigcsinálták a napi hat órás edzésmunkát, igyekeztek a szabadidejüket is hasznosan eltölteni. Szervezett program keretében buszos városnézésen vettek részt, hajókáztak a Dunán, frizbiztek a Margit-szigeten, kiszurkolták a magyar csapat tornagyőzelmét a Vodafone-kupán, és ellátogattak a Parlamentbe. „Önszorgalomból” kétszer is fürdőztek a Széchenyi fürdőben, és bejárták a város több nevezetességét.

Július 9-én a birkózóedzéseken szerzett foltokkal karjukon és sok-sok élménnyel tértek haza abban a reményben, hogy jövőre ismét megszervezzük a programot.

Pillanatképek az itt töltött két hétből:

[nggallery id=118]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!