Harmadik szaúdi sportdelegáció a TF-en
2013. március 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2013. március 28-án a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának meghívására tett 3 napos látogatás keretében a TF-en tárgyalt a szaúd-arábiai Egyetemi Sportszövetség vezetése. A delegáció tagjai Prof. Dr. Waleed Aldali elnök, Dr. Abdullah Albagmai főtitkár, Dr. Salah Alsaka tanácsadó és Badr Alsuleiman titkár voltak. A MEFS képviseletében Prof. Dr. Kiss Ádám elnök és Kovács György sportszakmai munkatárs volt jelent.

Harmadik szaúdi sportdelegáció a TF-en

A Semmelweis Egyetem nevében Dr. Pop Marcel nemzetközi igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Prof. Dr. Berkes István egyetemi tanár és Dr. Farkas Judit ügyvivő szakértő tartott áttekintő előadást a TF és a magyar sport és testnevelés történetéről és jelenéről. Dr. Salah Alska ismertetőjét a két éve alakult szaúdi Egyetemi Sportszövetségről követően hosszas tárgyalás keretében egyeztették a felek a jövőben induló együttműködések alapjait. A MEFS részéről ismertetőt tartó Prof. Dr. Kiss Ádám és a magyar egybegyűltek örömmel adtak további részletes információt a magyar egyetemi és sportélet jelenéről és jövőjéről. A napokban nyilvánosságra hozott Hajós Alfréd terv angol nyelvű kivonatát is megkapták a szaudi partnerek.

A 2012-es júniusi és decemberi szaudi minisztériumi és Olimpiai Bizottsági delegációk TF-en tett látogatásaihoz hasonlóan a következő témák iránt volt jelentősebb érdeklődés:

  1. szaúdi hallgatók fogadása a TF által szervezett nemzetközi edzőképző programban
  2. más területeken szervezett edzőképzési programok közös fejlesztése
  3. szaúdi hallgatók fogadása a sporttudományi PhD képzésben
  4. sportorvosi és sportpszichológia gyakorlati, képzési és kutatási kérdések.
A háromoldalú találkozó résztvevői kifejezték azon reményüket, hogy a közeljövőben szorosabb együttműködést tudnak kialakítani az egyetemi sport és a sportképzési területeken.

[nggallery id=167]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!