Karunkon ünnepeltek a curlingesek
2013. április 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 25-én a TF-en ünnepelt a magyar curlingtársadalom abból az alkalomból, hogy Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt révén megszületett hazánk első curling világbajnoki címe.

A vegyes-páros tagjait köszöntötte prof. Dr. Berkes István a házigazda TF nevében, és egy-egy ajándékot adott át a bajnokoknak. Rókusfalvy András, a Magyar Curling Szövetség elnöke pedig köszöntője végén egy üveg pezsgővel és egy, a világbajnokok által aláírt zászlóval lepte meg Berkes tanár urat.

Az élménybeszámolón levetítettek egy képmontázst a vb legemlékezetesebb pillanatairól, valamint a mindent eldöntő utolsó end-et is megtekintették a résztvevők, amelyet élőben kommentált Kiss Zsolt.

A beszélgetés alatt a jelenlévők is kérdezhettek a páros tagjaitól, így megtudhattuk azt is, milyen lelki segítséget jelentett a mindössze 17 éves Dórinak, hogy édesapja végig kint volt velük a világbajnokságon, hiszen ő volt a páros egyik edzője. Érdekesség, hogy az itthoni felkészülést Kiss Zsolt édesapja, Kiss László irányította.

Az élménybeszámolót fogadás zárta, ahol kibontásra került az a pezsgő, amelyet Rókusfalvy elnök úr hosszú évek óta őrizgetett pincéjében. Mint mondta, azt az alkalmat várta, amely méltó az értékes ital felbontására.

Bardocz-Bencsik Mariann Fotók: Lelovics Melinda

[nggallery id=171]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!