Karunkra látogatott a Tsukuba Egyetem delegációja
2013. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 3-án Karunkra látogatott a japán Tsukuba Egyetem négyfős delegációja. Dr. Sakai Toshinobu és Dr. Miki Hiromi, az ottani Testnevelési Kar professzorai, Yamamoto Noriko kari irodavezető-helyettes, valamint Kiuchi Yoshiyuki kari szakmai igazgató azért látogatott el Magyarországra, hogy együttműködési megállapodásokról tárgyaljon hazai felsőoktatási intézményekkel.

Karunkra látogatott a Tsukuba Egyetem delegációja

A TF-fel folytatott korábbi szakmai levelezés eredményeként hozták el a Tsukuba Egyetem képviselője által aláírt megállapodást, amelyet Karunk képviseletében Dr. Radák Zsolt dékán úr írt alá, és juttatott el Dr. Szél Ágoston rektor úrnak egy későbbi időpontban történő aláírásra.

A megbeszélésen jelen volt Dékán úron kívül Dr. Kozsla Tibor nemzetközi igazgató úr is, aki beszámolt a delegációnak a Tsukuba Egyetem jelenleg a TF-en tanuló hallgatójának első magyarországi élményeiről.

A megbeszélést gördülékenyebbé tette Abe Tetsushi hazánkban élő japán barátunk tolmácsolásban nyújtott segítsége, valamint Dékán úr kitűnő japántudása.

A Tsukuba Egyetem előre láthatóan komoly szakmai szerepet kap a Japán Olimpiai Bizottságon keresztül a 2020-ban Tokióban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok kapcsán történő előkészületi munkálatokban. A megbeszélés során az is elhangzott, hogy a jövőben, ebben a témában is tanulmányozzák a felek a lehetséges együttműködési lehetőségeket.

szöveg és fotók: Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=198]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!