Szakkollégistáink a Nemzeti Kézilabda Akadémián
2015. november 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelés Egyetem Klebersberg Kuno Szakkollégiumának hallgatói 2015. október 30-31 között látogatást tettek a Nemzeti Kézilabda Akadémián (NEKA).

Szakkollégistáink a Nemzeti Kézilabda Akadémián

Prof. Mocsai Lajosnak, egyetemünk rektorának köszönhetően és a prof. Koller Ákos tudományos rektorhelyettes és Szájer Péter kollégiumi igazgató által vezetett 21 főből álló szakkollégiumi csoport tagjai alaposan megismerhették a NEKA strukturális felépítését, az ott zajló nemzetközi szintű minőségi szakmai-és tudományos munkát. Az elméleti előadások mellett lehetőség nyílt három, eltérő korosztályú női kézilabda mérkőzést is megtekinteni, melyeket egytől egyig a NEKA növendékei fölényesen nyertek meg.

Az első napon Mocsai Lajos rektor úr, a kézilabda akadémia alapítójának köszöntése és fogadása után Szabó György létesítmény igazgató előadásában bemutatta a NEKA jelenlegi és tervezett létesítmény rendszerét, szervezeti és strukturális felépítését. Ezt követően Hajdu János képzési igazgató ismertette az akadémián folyó szakmai munkát, a kiválasztás szempontjait és a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés rendszerét. A délelőtti programot a NEKA-án zajló tudományos munkának bemutatása zárta. Az előadásból kiderült, hogy az akadémia növendékeit nemzetközileg elfogadott, tudományosan megalapozott módszerekkel, mérőeszközökkel és teljesítményelemző szoftverekkel folyamatosan mérik és értékelik. Közös ebéd után Mocsai tanár úr vezetésével szakkollégiumunk hallgatóival betekintést nyerhettünk a jelenleg épülő, világszínvonalú Nemzeti Kézilabda Akadémia infrastrukturális hátterébe és megnézhettük a motoros képességek kialakítására és fejlesztésére szolágáló modern, légellenállásos gépekkel felszerelt, minden igényt kielégítő kondicionáló teremet is. A nap zárásaként közösen tekintettük meg a NEKA – Érd női utánpótlás kézilabda mérkőzést.

A második napot Mocsai rektor úr előadásával kezdtük, melyből megtudhattuk, milyen szakmai elvek és irányok mentén építette fel az akadémiát és alakította ki a szakmai munkát, majd Mocsai Tamás a NEKA menedzser igazgatója bemutatta az akadémia céljait és képzési filozófiáját. Ezt követően közösen megtekintettük a NEKA – Szentendre női NBI/B felnőtt kézilabda mérkőzést, melyet a hazai csapat nagy különbséggel nyert meg. Végezetül közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult a két napos szakmai program.

Összességében a Klebersberg Kuno Szakkollégium hallgatói két nagyon hasznos, jó hangulatú szakmai napot töltöttek el a Nemzeti Kézilabda Akadémián, amiért köszönet jár prof. Mocsai Lajos rektor úrnak a támogatásáért.

[nggallery id=290]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!