Mérések a szegedi CrossFit-versenyen
2019. augusztus 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 9. és 11. között pályaméréseket végeztünk a Best Crossfighter Beach Throwdown elnevezésű CrossFit-versenyen, amelyet a Szeged Sun City Szabadidőközpontban rendeztek meg.

Mérések a szegedi CrossFit-versenyen

Lehetőségünk volt élettani és testösszetételi mutatókat mérni CrossFit-sportolóknál egy hivatalos versenyen. A kezdeményezés egy kutatási projekt egyik állomása volt, amelynek célja a CrossFit-sportolók és a CrossFit-versenyek terhelésélettani jellemzőinek megismerése, valamint az eredményes versenyzéshez szükséges fő képességek feltérképezése.

A nagy hőség ellenére az eltervezett mérések megtörténtek, a CrossFit-sportolók nagy érdeklődést mutatva jelentkeztek a vizsgálatokra. Jelenleg az adatfeldolgozás zajlik, aminek eredményeit a közeljövőben különböző tudományos és szakmai fórumokon, illetve közleményekben tervezzük megjelentetni.

Köszönettel tartozunk a verseny rendezőinek – legfőképpen Szántó Sándornak –, akik lehetővé tették a méréseket, valamint a versenyzőknek, akik részt vettek a vizsgálatokon.

A méréseken a Sportélettani Kutató Központ munkatársai közül részt vett az eseményen Pálinkás Gergely, Tróznai Zsófia, Utczás Katinka és Dr. Petridis Leonidas.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!