TDK, mint tantárgy

TDK, mint tantárgyTDK, 2018. január 30.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Testnevelési Egyetem: Prof. Koller Ákos javaslatára egyetemünk vezetősége lehetővé tette, hogy az idén februártól további elismerést nyerjen a TDK munka a hallgatók, illetve az oktató-kutató kollégák körében, miután a hallgatók számára 2,...
Részletek
Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-en

Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-enTDK, 2017. november 23.

Testnevelés és sport egy emberibb életért címmel rendezett TDK-konferenciát a Testnevelési Egyetem. Az esemény nagy érdeklődés mellett és remek hangulatban zajlott. A Hepp Ferenc és a mellette lévő termek 50 előadással várták a fiatalokat. A TDK-konferencián 60 előadó, továbbá...
Részletek
Házi TDK 2017/18 - program, absztraktok

Házi TDK 2017/18 - program, absztraktokTDK, 2017. november 17.

Elkészült a 2017/18-as tanévi Házi TDK részletes programja, összeállt az absztraktfüzet. A november 23-án reggel 8 órakor kezdődő és várhatóan 16 óráig tartó eseményt a Magyar Tudomány Ünnepe keretében rendezi meg egyetemünk a „Testnevelés és sport egy emberibb életért” címmel.
Részletek
Tudományos Diákköri Konferencia 2017

Tudományos Diákköri Konferencia 2017TDK, 2017. november 02.

Tisztelt TDK-s Hallgatók!Az idén, 2017. november 23.-án kerül megrendezésre a Testnevelési Egyetem 2017/18. tanévi Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK). Nagyon köszönjük mindenkinek, aki elküldte a kért információkat, így közvetlenül is tudunk kommunikálni egymással.
Részletek
Tudományos Diákköri Konferencia 2017

Tudományos Diákköri Konferencia 2017TDK, 2017. október 04.

Tisztelt Hallgatók! 2017. november 23-án kerül megrendezésre a Testnevelési Egyetem 2017/18. tanévi Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK).
Részletek

Legfrissebb híreink

TDK, mint tantárgy
Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-en
Házi TDK 2017/18 - program, absztraktok
Tudományos Diákköri Konferencia 2017
Tudományos Diákköri Konferencia 2017

2007/2008-as tanév

Program és tartalmi kivonatok

Eredmények

MOTOROS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉNEK VIZSGÁLATAI – A bizottság elnöke: Dr. Istvánfi Csaba. A bizottság tagjai: Dr.Fábián Gyula, Dr. Kovács Ildikó, Dr. Sterbenz Tamás, Révész László

  1. Gelencsér Gabriella: A Cooper-teszt és a 20 méteres ingafutás alkalmazásának tapasztalatai alsó tagozatos tanulóknál (Témavezető: Oláh Zsolt)
  2. Topál Zsuzsanna: Férfi és női hallgatók közötti különbségek az Eurofit teszteredményeknél a TF-en (Témavezető: Dr. Ozsváth Károly)

Különdíj: Kiss Júlia: Tornaspecifikus motoros képességek vizsgálata óvodáskorú leányok körében (Témavezető: Dr. Hamar Pál)

AZ ÉLSPORT EDZÉSMÓDSZERTANI VIZSGÁLATAI – A bizottság elnöke: Dr. Hamar Pál. A bizottság tagjai: Dr. Keresztesi Katalin, Dr. Sós Csaba, Dr. Szabó Tamás, Géczi Gábor

  1. Heim Attila: A sáncoló tevékenység hatékonyságának vizsgálata élvonalbeli kézilabdacsapatoknál (Témavezető: Dr. Ökrös Csaba)
  2. Tóth János: A 3-1 elleni játék felépítése átadás-átvétel gyakorlatokkal, 11 éves labdarúgóknál (Témavezető: Pári Sándor, Tóth János)
  3. Boldizsár Dóra – Fábi Krisztina – Lerch Anna: Tornászok sporthoz fűződő érzelmeinek empirikus vizsgálata (Témavezető: Dr. Leibinger Éva)

Különdíj: Árva Mátyás, Tóth Enikő: A lepattanó fontossága a kosárlabdában (Témavezető: Dr. Sterbencz Tamás)

A SPORTMOZGÁSOK HUMÁNBIOLÓGIAI ÉS KINEZIOLÓGIAI VIZSGÁLATAI – A bizottság elnöke: Dr. Tóth Miklós. A bizottság tagjai: Dr. Bretz Károly, Dr. Faludi Judit, Dr. Kiss Rita, Dr. Börzsey Veronika

  1. Ureczky Dóra: A hatnapos excentrikus izommunka hatása a lassú és a gyors izomrostokra (Témavezető: Dr. Tihanyi József)
  2. Hosnyánszki Anita: A szív edzettségi jelei egyes művészi sportágakban (Témavezető: Dr. Pavlik Gábor)

Különdíj: Póka Andrea: Akaratlagos karmozgások varianciája különböző súlyú tárgyakkal ismételten végrehajtott mozdulatok esetén (Témavezető: Dr. Laczkó József)

AZ ÉLETMÓD ÉS A SPORT TÁRSADALOMTUDOMÁNYI VIZSGÁLATAI – A bizottság elnöke: Dr. Gáldiné Dr. Gál Andrea. A bizottság tagjai: Dr. Freyer Tamás, Dr. Ökrös Csaba, Szűcs Attila, Dóczy Tamás

  1. Kiszela Kinga: Testkulturális képzésben részt vevő hallgatók ismerete és véleménye a hiperaktivitásról  (Témavezető: Dr. Bognár József, Révész László)
  2. Benkő Emőke: A tornasport népszerűtlenségének okai az 5-8 osztályos tanulók körében (Témavezető: Dr. Bognár József)
  3. Kovács Anna: A Független Európai Sport Jelentés” és a hazai gyakorlat összehasonlítása a DVSC labdarúgócsapatának példáján keresztül (Témavezető: Dr. Farkas Péter)

Különdíj: Kováts Katherina Claudia: A sportszeróriások szerepvállalása a szponzorálás területén (Témavezető: Berkes Péter)
Különdíj: Vajda Márta: Óvodáskorú gyermekek csoport-struktúrájának alakulása eltérő körülmények hatására (Témavezető: Dr. Kovács Katalin)