Fejléces levélpapír

A fejléces levélpapírok megjelenése arculati elem, azaz központilag szabályzott és kötelező. Ennek ellenére gyakran találkozni olyan hivatalos levelekkel, melyek nem a szabványosított fejlécet tartalmazzák, hanem valami egész más, fejlécnek csak látszó dolgot. Pontosabban fejlécek azok is, de nem felelnek meg az előírásoknak (időnként a józan ész szabályainak sem). Nem variálható, hogy milyen címer legyen ott, nem választható szabadon a betűtípus, és annak egyik paramétere sem (méret, dőlt, félkövér, stb.). Kötöttek az adatmezők is, és azok sorrendje, formája.

Az alábbiakban látható egy minta, melynek alapján mindenki legyen kedves eldönteni, hogy nála rendben vannak-e a dolgok, vagy sem (rákattintva nagyobb méretben is megtekintheti).

Felül:

Testnevelési Egyetem levélpapír (fekete-fehér) (fejléc)

Alul:

Testnevelési Egyetem levélpapír (fekete-fehér) (lábléc)

Kérem Önöket, hogy amennyiben úgy látják, nem a hivatalos fejlécet használják, akkor látogassanak el a szerveren az ‘Munkatar (M:)\Fejleces_tanszeki_levelpapirok\’ könyvtárba, és onnan vegyék át a saját gépükre a szervezeti egységük hivatalos fejléces dokumentumsablonjait. Ezeket mindenki oly módon használja (a saját gépén), ahogy neki tetszik, de azért elmondjuk, hogy mi a papírforma. A felhasználói profilban ([c]:\Documents and Settings\[felhasználó]\) az \Application Data\Microsoft\Sablonok\ könyvtár tartalmazza azon sablonokat, amelyeket a Microsoft Word az ‘Új dokumentum létrehozása > Sablonok > A saját számítógépen’ kiválasztásakor megjelenő ablakban látszanak. Tehát ide érdemes bemásolni a DOTX fájlokat, szerintünk innen a legegyszerűbb aztán elérni, felhasználni. De persze szabad a vásár, mindenki úgy dolgozik, ahogy neki a legkényelmesebb.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdése van, vagy esetleg nem működik a dolog, akkor szóljon, és megoldjuk!

Ha azt tapasztalják, hogy a fejléc hibás, vagy egyszerűen csak elavult adatokat tartalmaz, akkor keressék meg Király Andrást (61257), és jelezzék nekik, mit kell megváltoztatni. A káosz elkerülése érdekében ugyanis a felhasználók egyrészt csak olvashatják az említett könyvtár fájljait, azokba közvetlenül nem írhatnak, azokat nem módosíthatják, másrészt magát a fejlécet sem szerkeszthetik, még a lokális másolatot sem.