„Nemzetközis” találkozó

„Nemzetközis” találkozóTestnevelési Egyetem, 2017. december 14.

A Szent István Egyetem Nemzetközi Külkapcsolatok Központjának vezetője, Dr. Tarr Zsuzsanna és Dr. Pop Marcel, a Semmelweis Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója személyesen látogatta meg egyetemünket az elmúlt napokban.
Részletek
Harcos és hasznos út Japánban

Harcos és hasznos út Japánban Testnevelési Egyetem, 2017. december 13.

Ez elmúlt héten az International Budo University meghívására hivatalos úton két napra Japánba látogatott és három évre szóló megállpodást írt alá Mocsai Lajosa TE rektora, aki Németh Endrével a Küzdősport Tanszék vezetőjével tett villámlátogatást a felkelő nap országában. 
Részletek
Kutatási pályázat a fogyatékosság témájában

Kutatási pályázat a fogyatékosság témájábanTestnevelési Egyetem, 2017. december 13.

A Szaud-Arábiai Királyság budapesti nagykövetsége pályázati felhívás közzétételét kérte az EMMI-n keresztül a doktori iskolák felé.
Részletek
Sportújságíróképzés indul a Testnevelési Egyetemen

Sportújságíróképzés indul a Testnevelési Egyetemen Testnevelési Egyetem, 2017. december 12.

Új alapokra helyezett, felsőfokú, posztgraduális sportújságíróképzés indul 2018 őszén a Testnevelési Egyetemen (TF) - jelentette be Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár jelenlétében Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TF rektora és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke...
Részletek
Barbadosi úszó és namíbiai birkózó is átvehette oklevelét!

Barbadosi úszó és namíbiai birkózó is átvehette oklevelét!Testnevelési Egyetem, 2017. december 11.

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélátadó ünnepségét a napokban tartották a Hepp Ferenc teremben. Az ünnepségen jelen volt Prof. dr. Koller Ákos, a Doktori Tanács elnöke, Dr. Kádár Judit, az NKI...
Részletek
Győzelemmel felérő döntetlen

Győzelemmel felérő döntetlenTestnevelési Egyetem, 2017. december 11.

A Rákosmenti KSK-val csapott össze a bajnokságban a TFSE női kézilabda-csapata idegenben. A találkozó az őszi idény utolsó meccse volt, amelynek végeredményével a TFSE megerősítette második helyét a bajnokságban.
Részletek
Végünk van, vagy csak most kezdődünk?

Végünk van, vagy csak most kezdődünk?Testnevelési Egyetem, 2017. december 11.

December 6-án, éppen Mikuláskor, az Emberiség Története új korszakába lépett. Az eddigi életmódunk alapvető változásához közeledünk. Érdekes, hogy pont az egyik legősibb játék, szellemi sport, a sakkozás világából tudhattuk meg, hogy a science fiction világa életre kelt.
Részletek

Kiemelt hírek

„Nemzetközis” találkozó
Harcos és hasznos út Japánban
Kutatási pályázat a fogyatékosság témájában
Sportújságíróképzés indul a Testnevelési Egyetemen
Barbadosi úszó és namíbiai birkózó is átvehette oklevelét!
Győzelemmel felérő döntetlen
Végünk van, vagy csak most kezdődünk?

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.