Sportlétesítmény menedzseri képzés a Zsigmond Király Egyetemen

Sportlétesítmény menedzseri képzés a Zsigmond Király EgyetemenTestnevelési Egyetem, 2017. október 18.

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem és a Zsigmond Király Egyetem arról, hogy a ZSKE 2018 februárjában három féléves posztgraduális sportlétesítmény menedzsment képzést indít a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával.
Részletek
Rekreáció I. tábor

Rekreáció I. táborRekreáció Tanszék, 2017. október 17.

A létszámra való tekintettel idén 9 csoportban valósul meg a Rekreáció I. tábor tábor, a 3. „K” héten. Mindenki figyelmesen nézze át, hogy melyik csoportban lett beosztva és figyeljen arra, hogy nem biztos, hogy a szaktársaival azonos időpontban kell, hogy teljesítse a tábort!
Részletek
Folytatódó együttműködés a FIBA Europe és a TE között

Folytatódó együttműködés a FIBA Europe és a TE közöttTestnevelési Egyetem, 2017. október 17.

A korábbi kutatások folytatásáról írt alá megállapodást pénteken a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai ügyvezető igazgatójával Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes.
Részletek
Felemelő, egyben szomorú főhajtás a hősök előtt

Felemelő, egyben szomorú főhajtás a hősök előttTestnevelési Egyetem, 2017. október 17.

Az idén kicsit korán, október 16-án tartottuk a TF-en az 56-os megemlékezésünket. Mivel már harmadik alkalommal vagyunk kénytelenek „idegenben”, a MOM Kulturális Központban tartani az eseményt, más választás híján esett erre a napra a megemlékezés.
Részletek
Az újjáépítésről a szomorú évfordulón

Az újjáépítésről a szomorú évfordulónTestnevelési Egyetem, 2017. október 16.

Október 15-én volt napra pontosan két éve, hogy porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka. Ennek apropóján egyetemünkről kétoldalas cikk jelent meg a szombati Nemzeti Sportban, amelyben prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora az újjáépítésről, annak üteméről,...
Részletek
A tabella élére állt a TFSE férfi kézilabda-csapata

A tabella élére állt a TFSE férfi kézilabda-csapataTestnevelési Egyetem, 2017. október 16.

Negyedik bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap férfi kézilabda-csapatunk a csoportjában. Hazai pályán, a Semmelweis sporttelepen az U22-es Budakalász csapata volt az ellenfél. A TFSE együttese most sem vehette félvállról a mérkőzést, de a győzelem után a tabella élére állt.
Részletek
Vállalkozástani ismeretek képzés (AtLETyC)

Vállalkozástani ismeretek képzés (AtLETyC)Testnevelési Egyetem, 2017. október 16.

A Testnevelési Egyetem 6 ország egyetemével és sportszervezetével együttműködésben ezúton hirdeti meg 2 hónapos, próbaverziós rövid képzését magyar/angol nyelven, vállalkozástani ismeretek témakörében.
Részletek

Kiemelt hírek

Sportlétesítmény menedzseri képzés a Zsigmond Király Egyetemen
Rekreáció I. tábor
Folytatódó együttműködés a FIBA Europe és a TE között
Felemelő, egyben szomorú főhajtás a hősök előtt
Az újjáépítésről a szomorú évfordulón
A tabella élére állt a TFSE férfi kézilabda-csapata
Vállalkozástani ismeretek képzés (AtLETyC)

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.