Képekben az I. Sport és Innovációs Nemzetközi Konferencia

Képekben az I. Sport és Innovációs Nemzetközi KonferenciaTestnevelési Egyetem, 2017. június 28.

Május elején a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában került sor az I. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciára. A kétnapos eseményt a Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szervezte.
Részletek
Aktív ifjúság, nonformális tanulás Spanyolországban

Aktív ifjúság, nonformális tanulás SpanyolországbanTestnevelési Egyetem, 2017. június 28.

Egy remek lehetőség, szép program: Németh Renáta, másodéves testnevelő tanár hallgatónk beszámolója következik egy spanyol útról, programról, amely a fiatalok aktivitását, tettrekészségét és társadalmi szerepvállalásának aktivizálást célozta.
Részletek
Küldetés teljesítve

Küldetés teljesítveTestnevelési Egyetem, 2017. június 28.

A tizedik helyen zárta a tizenegy csapatos magyar élvonalbeli röplabda-bajnokságot a TFSE női együttese. Az előző idényben – ugyanannyi pontot szerezve, mint 2016–2017-ben – kilencedikként végeztek Németh Lajos vezetőedző tanítványai, és bizony ezúttal is kilencedikek lettek...
Részletek
Megállapodás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal

Megállapodás az Országos Katasztrófavédelmi FőigazgatósággalTestnevelési Egyetem, 2017. június 27.

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság valamint a Testnevelési Egyetem. Az eseményen a Katasztrófavédelem részéről Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató, míg egyetemünk részéről Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, rektor látta el...
Részletek
Csaknem 18 ezren az Olimpia Éjszakáján!

Csaknem 18 ezren az Olimpia Éjszakáján!Testnevelési Egyetem, 2017. június 26.

Péntek este kilenc órakor kezdődött, szombat hajnali négyig tartott, az óriási sikert aratott a Hősök terén és a Városligetben megrendezett Olimpia Éjszakája. A grandiózus esemény szervezésében egyetemünk jelentős részt vállalt, a teljes sportszakmai szervezést és lebonyolítást a TF Rekreáció...
Részletek
Dr. Kis Jenő Emlékkonferencia

Dr. Kis Jenő EmlékkonferenciaTestnevelési Egyetem, 2017. június 26.

A Testnevelési Egyetem Tanárképző Intézete, valamint Pedagógia és Módszertani Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a 2017. december 1-én 10.00 órakor kezdődő, pedagógia témában megrendezésre kerülő Dr. Kis Jenő Emlékkonferenciára. A konferencia helyszíne: Testnevelési Egyetem...
Részletek
Teqball Világkupa-győztes Blázsovics Ádám

Teqball Világkupa-győztes Blázsovics ÁdámTestnevelési Egyetem, 2017. június 26.

A Testnevelési Egyetem hallgatója nyerte az Elek Gyula Arénában tartott első Teqball Világkupa egyéni döntőjét. A sümegi Blázsovics Ádám két éve ismerkedett meg a magyar fejlesztésű játékkal, a Teqball elnevezésű sportággal, amely töretlen lendülettel fejlődik az elmúlt években.
Részletek

Kiemelt hírek

Képekben az I. Sport és Innovációs Nemzetközi Konferencia
Aktív ifjúság, nonformális tanulás Spanyolországban
Küldetés teljesítve
Megállapodás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal
Csaknem 18 ezren az Olimpia Éjszakáján!
Dr. Kis Jenő Emlékkonferencia
Teqball Világkupa-győztes Blázsovics Ádám

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.