Munkában a TFSE kézis csapatai

Munkában a TFSE kézis csapataiTestnevelési Egyetem, 2018. február 22.

Már javában dolgozik a TFSE férfi-, illetve női kézilabdacsapata, mindkét, NB II-ben szereplő együttesünk január 8-án kezdte el a felkészülést a tavaszra. A Budapesti Kézilabda-szövetség szervezésében a Siketek csarnokában megrendezett teremtornán a lányok és a fiúk egyaránt...
Részletek
Előremutató tárgyalások az egyik legjobb japán egyetemmel

Előremutató tárgyalások az egyik legjobb japán egyetemmelTestnevelési Egyetem, 2018. február 21.

Az egyik legelismertebb japán felsőoktatási intézmény, a Tokióban található Waseda Egyetem háromfős delegációját látta vendégül a Testnevelési Egyetem vezetősége. A TE rektorának vezetésével a megbeszélésen a felek egyeztettek a jövőben kialakítani kívánt szakmai együttműködés...
Részletek
Sikeresen mutatkozott be a TF vízilabdacsapata

Sikeresen mutatkozott be a TF vízilabdacsapata Testnevelési Egyetem, 2018. február 20.

Hétvégén került megrendezésre a 2018-as vízilabda MEFOB első fordulója, csoportmérkőzéses formában. A Testnevelési Egyetem csapata első ízben vett részt a versenyen, ugyanis szeptemberben alakult meg a vízilabda szakosztály a TFSE-ben, így mind a játékosok, mind az edzői stáb...
Részletek
Kékesi Márton: „Erre vagyok a legbüszkébb”

Kékesi Márton: „Erre vagyok a legbüszkébb”Testnevelési Egyetem, 2018. február 19.

A lesiklóverseny után óriás-műlesiklásban is célba ért a dél-koreai Pjongcsangban zajló téli olimpia síversenyében Kékesi Márton. A Testnevelési Egyetem hallgatója – a másik magyar indulót, Samsal Dalibort két hellyel megelőzve – a 42. lett az ügyességi alpesí sí számban.
Részletek
Éremhalmozó büszkeségünk

Éremhalmozó büszkeségünkTestnevelési Egyetem, 2018. február 19.

Csapatban világbajnoki aranyérem Kairóban, egyéniben és csapatban Európa-bajnoki ezüst-, illetve vegyes váltóban bronzérem Minszkben – jelentős éremgyűjteménnyel zárta a 2017-es esztendőt az öttusázó Kovács Sarolta, nem csoda hát, hogy az idén első alkalommal kiosztott...
Részletek
Búcsúzóul kitüntették a világbajnok kenust

Búcsúzóul kitüntették a világbajnok kenustTestnevelési Egyetem, 2018. február 16.

A múlt szombati nyilvános oklevélátadó ünnepi ülésen első alkalomma került kiosztásra a Testnevelési Egyetem sportolója díj. A TFSE igazolt versenyzőjeként 2017-ben az atléta Együd Máté és a kosaras Karlócai Julianna nyert, csapatban a honlapon lezajló szavazás alapján a TF női...
Részletek
„Megtisztelve érzem magam”

„Megtisztelve érzem magam”Testnevelési Egyetem, 2018. február 14.

Szombat délelőtt a MOM Kulturális Központban rendezte meg egyetemünk szokásos nyilvános oklevélátadó ünnepi ülését, amelynek keretében átadta egyebek mellett a Testnevelési Egyetem díszpolgára címet. Nos, a kitüntető elismerést dr. Ascsillán Endre, a General Electric (GE)...
Részletek

Kiemelt hírek

Munkában a TFSE kézis csapatai
Előremutató tárgyalások az egyik legjobb japán egyetemmel
Sikeresen mutatkozott be a TF vízilabdacsapata
Kékesi Márton: „Erre vagyok a legbüszkébb”
Éremhalmozó büszkeségünk
Búcsúzóul kitüntették a világbajnok kenust
„Megtisztelve érzem magam”

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.