Al-Salty Dália az Universiade összetett döntőjében

Al-Salty Dália az Universiade összetett döntőjébenTestnevelési Egyetem, 2017. augusztus 22.

A Testnevelési Egyetem hallgatói, Böczögő Dorina és Al-Salty Dália képviseli a magyar női tornát Tajvanon a 29. Nyári Universiadén, ahol Al-Salty egyéni összetettben kvalifikálta magát a fináléba, szerenként pedig több előkelő pozíciót is szereztek Böczögőék.
Részletek
Megbirkózni a feladattal

Megbirkózni a feladattalTestnevelési Egyetem, 2017. augusztus 22.

Újabb kihívást talált életében Ritter Árpád. Korábbi kiváló szabadfogású birkózónk felvételt nyert a Testnevelési Egyetem szakedzői képzésére. Persze nem a nulláról indul, elvégre kétszeres Európa-bajnok, háromszoros olimpikon sportolóról beszélünk, aki jelenleg másodedző a...
Részletek
Szatmári Andrásé az első magyar aranyérem az Universiadén!

Szatmári Andrásé az első magyar aranyérem az Universiadén! Testnevelési Egyetem, 2017. augusztus 21.

Egy hónappal azután, hogy a lipcsei vívó-világbajnokságon megnyerte a férfi kard egyénit, Szatmári Andrást tegnap a tajpeji Universiadén is megkoronázták.
Részletek
Tüntetők rendzavarása a 29. nyári Universiade nyitóünnepségén

Tüntetők rendzavarása a 29. nyári Universiade nyitóünnepségénTestnevelési Egyetem, 2017. augusztus 21.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) beszámolója szerint 141 ország 7746 versenyzőjének részvételével vette kezdetét Tajvanon a színpompás megnyitó, amelyre telt házat jelentő húszezer ember volt kíváncsi. A megnyitó előtt már a versenyek is megkezdődtek az...
Részletek
8. Model ASEM diákpályázat (Mianmar)

8. Model ASEM diákpályázat (Mianmar)Testnevelési Egyetem, 2017. augusztus 21.

Az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet 8. alkalommal hirdeti meg a Model ASEM pályázatot, melynek célja, hogy egyetemi hallgatók betekintést nyerjenek a nemzetközi diplomáciai tárgyalások világába.
Részletek
Prof. Dr. Koller Ákos és Szalma László kitüntetése

Prof. Dr. Koller Ákos és Szalma László kitüntetéseTestnevelési Egyetem, 2017. augusztus 21.

A Testnevelési Egyetem professzora, Koller Ákos és az Atlétika Tanszék vezetője, Szalma László is kitüntetést kapott az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmával. A Magyar Érdemrend Tisztikereszt elismerést egyetemünk oktatói az emberi erőforrások miniszterétől, Balog Zoltántól...
Részletek
Legendás eredményt ért el a TFSE a Haladás ellen

Legendás eredményt ért el a TFSE a Haladás ellenTestnevelési Egyetem, 2017. augusztus 18.

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Mindez azért fontos, mert az elsőosztályú gárda a másodosztályú TFSE együttesét győzte le 6-3-ra.
Részletek

Kiemelt hírek

Al-Salty Dália az Universiade összetett döntőjében
Megbirkózni a feladattal
Szatmári Andrásé az első magyar aranyérem az Universiadén!
Tüntetők rendzavarása a 29. nyári Universiade nyitóünnepségén
8. Model ASEM diákpályázat (Mianmar)
Prof. Dr. Koller Ákos és Szalma László kitüntetése
Legendás eredményt ért el a TFSE a Haladás ellen

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.