Beszámoló: Kolozsvárott, a Babes-Bolyai Egyetemen jártam

Beszámoló: Kolozsvárott, a Babes-Bolyai Egyetemen jártamTestnevelési Egyetem, 2017. március 28.

Az elmúlt héten az Erasmus Mobility Teaching Program keretén belül 5 napot Kolozsvárott töltöttem az egyetem Sport Fakultásán.
Részletek
Amerikai és japán vendégek a Testnevelési Egyetemen

Amerikai és japán vendégek a Testnevelési EgyetemenTestnevelési Egyetem, 2017. március 27.

A Testnevelési Egyetem 2017. március 13. és 17. között egy amerikai partnerintézmény a Slippery Rock University (SRU) vendégoktatóját fogadta. Dr. Joanne Leight az itt töltött idő alatt három különböző rekreáció, illetve testnevelő szakos csoportnak tartott gyakorlati órát, de...
Részletek
Gratulálunk!

Gratulálunk! Testnevelési Egyetem, 2017. március 27.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) március 25-én Emlékülés keretében ünnepelte alapításának 110. évfordulóját. Az eseményen számos elismerés került átadásra.
Részletek
A kötődés fontossága

A kötődés fontosságaTestnevelési Egyetem, 2017. március 23.

A közelmúltban Györfi János, egyetemünk stratégiai főtanácsadója, kézilabda mesteredző vette át a TFSE kézilabda-szakosztály stratégiai irányítását, ennek kapcsán beszélgettünk a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnökségében is dolgozó szakemberrel.
Részletek
Látogatás Salgótarjánban

Látogatás SalgótarjánbanTestnevelési Egyetem, 2017. március 23.

Aktív szerepet kíván vállalni a megye, a megyei jogú város Salgótarján és a határon túli területek magyar lakosságának felzárkóztatásában a Testnevelési Egyetem – mondta el a TF rektora, Mocsai Lajos, miután március 22-én látogatást tett Salgótarjánban dr. Krizbay-Hangel...
Részletek
Szép volt, fiúk, bravó, lányok!

Szép volt, fiúk, bravó, lányok!Testnevelési Egyetem, 2017. március 23.

Vasárnap a budapesti Tüskecsarnokban rendezték meg a három a három elleni, Decathlon B33 Egyetemi és Főiskolás bajnokság első fordulóját.
Részletek
Egy mosolygós csapat: újabb kézilabdasiker

Egy mosolygós csapat: újabb kézilabdasiker Testnevelési Egyetem, 2017. március 22.

Felnőtt férfi kézilabda-csapatunk vasárnap a 3. helyezett PLER-Budapest II csapatát fogadta a Kerék utcában. Mivel legutóbb, egy héttel ezelőtt a fiúk idegenben legyőzték a második helyen álló Salgótarjánt, így hiába volt sok hiányzó a TFSE-ben, magabiztosan várta a csapat a...
Részletek

Kiemelt Hírek

Beszámoló: Kolozsvárott, a Babes-Bolyai Egyetemen jártam
Amerikai és japán vendégek a Testnevelési Egyetemen
Gratulálunk!
A kötődés fontossága
Látogatás Salgótarjánban
Szép volt, fiúk, bravó, lányok!
Egy mosolygós csapat: újabb kézilabdasiker

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.