Első osztályú zászlóshajó

Első osztályú zászlóshajóTestnevelési Egyetem, 2017. január 20.

A hétvégén folytatódott az NB I-es női röplabdabajnokság, amelyben egyetemünk is képviselteti magát a TFSE révén. Ennek apropóján beszélgettünk Németh Lajossal, a csapat vezetőedzőjével, a TE Sportjáték Tanszék mestertanárával, aki 1988 óta tanít intézményünkben.
Részletek
Eredményjelző: Magyar sport 2016 (konferencia)

Eredményjelző: Magyar sport 2016 (konferencia)Testnevelési Egyetem, 2017. január 19.

A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportmenedzsment Szakbizottsága, valamint a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Nyerges Mihály emlékére rendezendő Eredményjelző: Magyar sport 2016 című konferenciára, melyet a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc...
Részletek
Hokis siker az Oxford University ellen

Hokis siker az Oxford University ellenTestnevelési Egyetem, 2017. január 19.

Háromból három! Szerdán este, három éven belül harmadszor is sikerült a TF jégkorongozóinak legyőzniük az Oxford University együttesét, ezúttal a városligeti Műjégpályán.
Részletek
Látogatás a tajvani sportegyetemen

Látogatás a tajvani sportegyetemen Testnevelési Egyetem, 2017. január 19.

Dr. Kádár Judit, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága vezetője egy hetes ICM támogatással megvalósult tajvani útja során három egyetemen tárgyalt az intézményi partnerkapcsolatok fejlesztéséről. A National Taiwan Sport University (NTSU) a TE fontos partnere, közös képzéssel.
Részletek
Legyél te is önkéntes az év hazai sporteseményén

Legyél te is önkéntes az év hazai sporteseményénTestnevelési Egyetem, 2017. január 18.

A 2017. évi FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága szeretettel vár egyetemistákat is az önkéntesek közé! A magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ...
Részletek
Szívvel-lélekkel

Szívvel-lélekkelTestnevelési Egyetem, 2017. január 18.

Dr. Csomós Tamás lett a Testnevelési Egyetem felnőttképzési igazgatója. A 46 esztendős közgazdász korábban a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán tanított számvitelt és könyvelést, majd másfél évig az intézmény kancelláraként tevékenykedett.
Részletek
Remeklő futballimádók a TF-en

Remeklő futballimádók a TF-enTestnevelési Egyetem, 2017. január 17.

Hétfőn elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Testnevelési Egyetem nagypályás futballcsapata, amely az előző idény végén a BLSZ II-be jutást ünnepelhette. A nyáron Elekes József, a Csepel és a Vasas korábbi labdarúgója, a Gellei Imre egykori szövetségi kapitány vezette...
Részletek

Kiemelt Hírek

Első osztályú zászlóshajó
Eredményjelző: Magyar sport 2016 (konferencia)
Hokis siker az Oxford University ellen
Látogatás a tajvani sportegyetemen
Legyél te is önkéntes az év hazai sporteseményén
Szívvel-lélekkel
Remeklő futballimádók a TF-en

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.