Gólyabál a TF-en 2017-ben is!

Gólyabál a TF-en 2017-ben is!Testnevelési Egyetem, 2017. november 24.

Csütörtökön este a Duna Palotában került sor a Testnevelési Egyetem 2017-es Gólyabáljára. A diákok és az oktatók körében egyaránt népszerű esemény valóban jól, egyben szépre is sikerült: a program ünnepi, a buli pedig fergeteges volt.
Részletek
Csillogó ünnepség, ragyogó TE

Csillogó ünnepség, ragyogó TETestnevelési Egyetem, 2017. november 24.

Csütörtökön a Magyar Sport Házában rendezték meg az Év Egyetemi Sportolója hagyományos díjátadó ünnepséget, és büszkén újságoljuk, hogy egyetemünk számos oktatója, illetve hallgatója részesült elismerésben!
Részletek
Fulbright alumna vendégprofesszor látogatása  a TE-en

Fulbright alumna vendégprofesszor látogatása a TE-enTestnevelési Egyetem, 2017. november 24.

Kedves vendéget köszönthetett a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának csapata Dr. Szikora Katalin, a Társadalomtudományi Tanszék egyetemi docense társaságában. Nagy örömmel fogadtuk az Ohio State University-n aktív professzor asszonyt, Susan J. Bandy-t, akivel a jövőbeni...
Részletek
Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot

Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-otTestnevelési Egyetem, 2017. november 24.

Az UTE Megyeri úti judo termében rendezték a 2017/18 tanévi cselgáncs MEFOB-ot. A verseny időpontjának többszöri változtatása miatt idén a tavalyinál kevesebben indultak, de így is 15 egyetem és főiskola 172 hallgatója nevezett a versenyre.
Részletek
Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-en

Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-enTDK, 2017. november 23.

Testnevelés és sport egy emberibb életért címmel rendezett TDK-konferenciát a Testnevelési Egyetem. Az esemény nagy érdeklődés mellett és remek hangulatban zajlott. A Hepp Ferenc és a mellette lévő termek 50 előadással várták a fiatalokat. A TDK-konferencián 60 előadó, továbbá...
Részletek
Az MTA épületében adtak elő vezető oktatóink

Az MTA épületében adtak elő vezető oktatóinkTestnevelési Egyetem, 2017. november 23.

A Belügyi Tudományos Tanács és a Rendőrség szervezésében rendezték meg a hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók kétnapos szakmai konferenciáját november 21-én és 22-én, a Magyar Tudományos Akadémián és a Duna Palotában. A tudományos tanácskozás fővédnökei dr. Pintér Sándor...
Részletek
Húsz sportág, húsz látványosság

Húsz sportág, húsz látványosságTestnevelési Egyetem, 2017. november 23.

A Magyar Edzők Társasága együttműködésével látványos kiadvány született a Sportgazdaságtani és Döntéstudományi Központ (Brainsporting) munkatársai, Gulyás Erika, Juhász Gábor és Csurilla Gergely gondozásában, a három fiatal munkáját pedig dr. Sterbenz Tamás, a Sportgazdaságtani és Döntéstudományi...
Részletek

Kiemelt hírek

Gólyabál a TF-en 2017-ben is!
Csillogó ünnepség, ragyogó TE
Fulbright alumna vendégprofesszor látogatása a TE-en
Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot
Jövőbemutató és sikeres TDK-konferencia a TF-en
Az MTA épületében adtak elő vezető oktatóink
Húsz sportág, húsz látványosság

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.