Szávay Ágnes: Mindörökké tenisz!

Szávay Ágnes: Mindörökké tenisz!Testnevelési Egyetem, 2017. July 20.

Az idén végzett a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán Szávay Ágnes, minden idők egyik legjobb magyar női teniszezője, ötszörös WTA-torna-győztes korábbi klasszisunk. Ezúttal vele beszélgettünk, régi ismeretségünkre tekintettel tegeződve.
Részletek
Hallgatóink Lengyelországban jártak

Hallgatóink Lengyelországban jártakTestnevelési Egyetem, 2017. July 18.

Az ISAB (International Sport Association of Budapest) júniusban nyolc új tehetséges fiatalnak adott lehetőséget arra, hogy közelebbről megismerkedjenek Európa sokszínűségével, kultúráival és a nem formális tanulás előnyeivel. A kiutazó nyolc fős delegációból öten TF-es...
Részletek
Tanév után, tanév előtt

Tanév után, tanév előttTestnevelési Egyetem, 2017. July 17.

Egyetemünkön már javában zajlik a felkészülés a következő, a 2017-2018-as tanévre, de még az előző emlékei is élénken élnek. Legalábbis prof. dr. Hamar Pál oktatási rektorhelyettesben biztosan – vele beszélgettünk.
Részletek
Mindannyiunk szívügye

Mindannyiunk szívügyeTestnevelési Egyetem, 2017. July 14.

Egy hónappal ezelőtt volt dr. Szelid Zsolt sport-kardiológus nyilvános habilitációs védése a Testnevelési Egyetemen, értekezésének címe a „Nitrogén monoxid szerepe a szívbetegségek kezelésében és a sportban” volt. Ezúttal a kitűnő kardiológussal beszélgettünk.
Részletek
Vezetői találkozó Burgenlandban

Vezetői találkozó BurgenlandbanTestnevelési Egyetem, 2017. July 12.

A Testnevelési Egyetem kancellára Dr. Genzwein Ferenc, Othmar Michl a Testnevelési Egyetem Gazdasági Tanácsadó Testületének elnöke, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Dr. Kádár Judit és a nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátor Rédli Andrea,...
Részletek
Egy friss, ám ismert TF-es diplomás

Egy friss, ám ismert TF-es diplomásTestnevelési Egyetem, 2017. July 11.

Rendkívül eredményes időszakon, vagy hogy sportnyelven fogalmazzunk, idényen van túl a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Balogh Gábor, az MDSZ elnöke pénteken vette át diplomáját a Testnevelési Egyetemen és többek közt ezért is boldogan beszélt az elmúlt időszakról.  
Részletek
A vakvezető kutya is diplomát kapott a TF-en!

A vakvezető kutya is diplomát kapott a TF-en!Testnevelési Egyetem, 2017. July 10.

Súlyosan látássérült hallgatóként szerzett diplomát a Testnevelési Egyetemen Fóris Norbert, aki az elmúlt években a Testnevelési Egyetem sportszervező szakos hallgatója volt. A TE Tanulmányi Hivatala azonban nem csak neki, hanem figyelmességből Norbert vakvezető kutyájának is...
Részletek

Kiemelt hírek

Szávay Ágnes: Mindörökké tenisz!
Hallgatóink Lengyelországban jártak
Tanév után, tanév előtt
Mindannyiunk szívügye
Vezetői találkozó Burgenlandban
Egy friss, ám ismert TF-es diplomás
A vakvezető kutya is diplomát kapott a TF-en!

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.