Vége a TF Napoknak
2024. május 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy évvel egyetemünk fennállásának 100. évfordulója előtt a régi, többnapos rendezvénysorozat szellemiségét és hangulatát próbálta felidézni a május 8-án és 9-én megtartott TF Napok.

 Két napon át gazdag programkínálattal várta a 2025-ben centenáriumát ünneplő TF a hallgatókat és a dolgozókat, hogy együtt kapcsolódjanak ki a TF Napokon, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem több évtizedes múltra visszatekintő, legnagyobb diákeseményén. A TF100 program keretében megrendezett kétnapos lazulás nem titkolt célja az volt, hogy visszacsempésszen valamit a régi TF Napok hangulatából.

Azt, hogy ez mennyire sikerült, a résztvevők megítélésére bízzuk, annyit azonban leszögezhetünk, hogy senki sem unatkozott a május 8-án és 9-én az egyetem kampuszán és a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban megtartott, sporteseményekkel és koncertekkel tarkított dzsemborin.

A fesztivál hivatalos nyitánya előtt a Dr. Koltai Jenő Sportközpont aulájában együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A TFSE cheerleaderjeinek bemutatója után prof. dr. Sterbenz Tamás rektor és Köpöczi Alexandra, a TFGames sportversenyek főszervezője, végzős, harmadéves, sportszervező szakos hallgató mondott rövid köszöntőt.

A rektor emlékeztetett, sokak – főként a középkorúak és az idősebb TF-esek számára – a TF Napok magát a TF-et jelenti, hiszen sokáig, a grandiózus fesztiválok megjelenésééig ez volt a főváros jóformán egyetlen jelentős diákeseménye, amelynek során a tanulás kissé háttérbe szorult, és a különböző programokon, bulizáson volt a hangsúly.

Köpöczi Alexandra arra hívta fel a figyelmet, hogy a TFGames megszervezésével élvezhető, szórakoztató programot igyekeztek összeállítani a diákok és az egyetem dolgozói számára. A szervezők célja egyrészt az volt, hogy még erősebbé és összetartóbbá tegyék a TF közösségét, másrészt pedig, hogy mindenki ki tudja élni versenyzési vágyát.

Az első napon a diákok és a dolgozók különböző sportágakban csaptak össze: kispályás labdarúgásban, 3x3-as kosárlabdában, röplabdában, 4x100 méteres sörváltóban, teqballban és kidobósban, sőt a merészebbek a technojógát, a kondi challenget, az ergométert és a sörpongot is kipróbálták. Este a Pullmax, a Szeresd a Trasham és a Dr.BRS volt az aulában felállított nagyszínpad vendége.

A második napi program – sokak szerencséjére – csak késő délután kezdődött, és könnyedebb programok kerültek terítéke: darts, csocsó, boksz, pingpong, sörpong és szumó.

A záróest során mindenki megtalálta kedvenc zenei stílusát, hiszen Rusty, Koósz Milán, Subpop, Breda Bia, L.L. Junior, K-OSZ DISCO és Purebeat garantálta az ütős hangulatot a több mint 500 jelenlévőnek. 

Jövőre várunk vissza mindenkit, sőt, legyünk még ennél is többen, és ünneplejük együtt a TF századik születésnapját!

TFGames képgaléria

Esti bulik képgaléria

hamarosan

Fotó: Nemes Attila, Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!